Реч директора

Драги ученици, родитељи и пријатељи,

Привилегована сам што са вама могу поделити понос свих нас који смо део колектива Спортске гимназије. Знамо да је образовање најмоћније оружје које можемо употребити да променимо свет. Ако томе додамо посвећеност и пожртвованост које сваки спортиста носи у срцу, онда наши ученици имају довољно самопоуздања да победе пре него што је животна трка и почела.

Спортска гимназија је једина школа у Београду коју могу уписати само они ученици који се активно баве спортом и који су постигли одличне резултате и у школи и на терену. Ми смо ту да разумемо спортске обавезе, али и да, попут њихових тренера, постављамо нове изазове у знању, који ће их инспирисати и навести да померају сопствене границе и на пољу образовања. Наша визија је да у атмосфери подршке и разумевања оснажимо ове младе људе, да им подаримо крила знања којима ће савладати сваку животну препреку.

Наши ученици су шампиони у свим спортским дисциплинама. Ми смо мудри, ми учимо од њих. Научили су нас да се шампиони не стварају у теретанама, већ они настају од онога што носе у себи, од жеље, воље и сна. У учењу смо осмерац који весла узводно, не престајемо, да не бисмо кренули назад. Са сновима у глави, одлучни и упорни, ми смо тим који пораз претвара у победу и за нас границе не постоје.

Директор Спортске гимназије

Иванка Ковачевић