Спортска гимназија

Званични сајт Спортске гимназије

УЧИ И ПОБЕДИ!

У  Спортску гимназију свакодневно долазе резултати са бројних спортских такмичења на којима наши ученици оправдавају своје високо ангажовање у спортским дисциплинама, међутим ,наша школа афирмише смисао свога постојања и кроз успехе који се редовно постижу на такмичењима знања из општеобразовних предмета.

У школској 2018.-2019. години на том пољу бележимо више значајних постигнућа на нивоу различитих стручних већа које треба нагласити и јавно истаћи.

Извештај Стручног већа за природне науке краси изванредан резултат који је на Окружном такмичењу из математике 28. фебруара 2019. године постигао наш ученик  Лука Будисављевић (1/5) освојивши максималних 100 бодова из овог предмета чиме се директно пласирао на Државно такмичење.

лука

Лука Будисављевић 1/5

 

Стручно веће Српског језика и књижевности изнело је резултате остварене за пласман на Окружно такмичење Књижевне олимпијаде.  Директан пласман на основу прошлогодишњег успеха добили су ученица Милица Секуловић (1/6) и ученик Михајло  Радовановић (3/3) док се ове године на такмичење пласирала и ученица Хелена Ковачевић (1/4)освојивши 19 од максималних 20 бодова.

Милица                 Хелена                   Михајло

Милица Секуловић 1/6   Хелена Ковачевић 1/4    Михајло Радовановић 3/3

Љубав према књижевности, књижевном језику а посебно књижевном стваралаштву показале су Ива Стефановић, Александра Манић и Јулија Јеличић ученице првог разреда. Њихова литерарна и поетска дела освојила су пажњу на конкурсу младих чиме су добиле свој простор у “Зборнику књижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре“ који је приредио Братислав Голић а издао Културно – издавачки центар “Српска кућа“ Пожаревац.

девојке

                     Ива Стефановић, Јулија Јеличић и Александра Манић

Стручно веће друштвених наука у свом извештају издваја пласман Нађе Остојић, ученице четвртог разреда (4/4) која се својим посебним интересовањем  за филозофске дисциплине и промишљања директно пласирала на Републичко такмичење “Филозофска олимпијада “Софија“. Такмичење се састоји у писању есеја из области филозофије и то на енглеском језику.

Нађа

Нађа Остојић 4/4

Свим нашим ученицима желимо пуно среће у даљим такмичењима.

Управа школе

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Updated: 10. марта 2019. — 23:41
Sportska Gimnazija © 2015 Frontier Theme
Email
Print